esmaspäev, 30. jaanuar 2017

Korduvad üheksakümnendad

Kerrorahva pidu RONGIS pööras suisa pööraseks

„Rong see sõitis tšuhhtšuhh-tšuhh” laulab klubiseltskond nagu üks mees, kui rong Tallinnast Viljandisse sõidab. 21. jaanuaril kihutas Käru Pritsumajas tuhatnelja Kerro rong, kus rohkem kui poolsada kerrolast rahvapidu pidasid. Meeleoluka peo võõrustajateks oli laudkond Ants Käpp ning nii nagu ikka, võtsid korraldajad ette valmistada rongiteemalise meelelahutusliku programmi. Tegemist oli Kerro pereklubi ajalooliste pidude taaslavastamisega. Sel korral tehti kaasaegne redisain 90-ndate alguses toimunud peole Pihkva-Petseri rong.
Rongipileteid oli kolmes klassis.
Et iga reisija tunneks end sel õhtul oodatud ja tähtsana, tervitas vedurijuht Elari igaüht isiklikult. Reisijad suunati esmalt pagasit ära andma ja siis piletijärjekorda. Lisatasu eest sai valida I klassi ja I klass lux vahel. I klassi reisija said istuda mugaval toolil ning lux reisijat kostitati lisaks reisinapsu ja kilu-muna võileivaga. 
Vahepaladena pakkusid palju lusti rongiteemalised väitemängud, mis aitasid külalistel peo teemast paremat ülevaadet saada. Laudkondadena pandi paika Viljandi-Tallinna marsruudile jäävad peatused, milles parimate teadmistega paistis silma laudkond Reinud. Kui jalad enam tantsusamme astuda ei jaksanud, istusid reisijad paigale ja lasid oma häälepaelad valla. Võidu lauldi teemakohaseid eesti- ja venekeelseid laule ning parimaks kooriks tunnistati laudkond Naabrid. 
Ants Käpad esitasid muusikalise sketši lavastades Jaan Tätte rongisõiduloo „Põrra põrra“. 

Puhvetimenüüs pakuti klassikalist ahjusardelli praadi, vanaema moodi mahlast ja täidlast lihapirukat ning ungari pekki, mis maitses oivaliselt eesti musta leiva peal. 

Sünnipäevalapsi õnnitlesid krokodill Gena, väike-armas ning suurte kõrvadega olend, keda tuntakse Potsatajana ning tõukerattal Kübaramoor. Koos lauldi mitmes keeles Gena sünnipäevalaulukest ja õnnitleti sünnipäevalisi Elroni kirjapulkadega. 
Muusikat mängis ansambel So What! See oli hea kogemus, lausa väga hea kogemus. Mängiti lugusid seinast seina, alates instrumentaalist rokini ja soulist popini ning mis peamine, see oli haarav. Ansambli liikmed teadsid täpselt, kuidas hoida publikut viimse piirini ohjes, et õigel hetkel ajada kõik tantsuplatsil olijad kikivarvule. Taaskord peeti maha üks vägev pidu, millel potentsiaali kesta varajaste hommikutundideni. Kuid siiski veidi peale kaht öösel jõuti sihtpunkti Viljandisse ning pidulised astusid meeleolukalt rongist välja. Üritust toetas meenete ja auhindadega AS Eesti Liinirongid (Elron). 
Aitäh Teile laudkond Ants Käpp mälestusväärse peo eest! 
Kevadpeo korraldavad MikudMannid ning seda juba 18. märtsil. 
Tiia Tuisk klubi perenaine